| Tytuł: | po zawale |
| Autor: | janusz 14.3.2011, 09:12 |
| Witam Jestem po rozległym zawale serca, miałem reanimacje i bolą mnie bardzo żebra czy leki przeciwbólowe mi nie zaszkodzą? | |
| Autor: | jurek 14.3.2011, 13:20 |
| a miałeś robione prześwietlenie klatki piersiowej może miałeś złamane żebra?? | |
| Autor: | janusz 15.3.2011, 12:53 |
| tak miałem robione rtg klatki piersiowej i wyszło, że mam stłuczone żebra zapobiegawczo biorę pyralginę bo ona mi pomaga ale nie jestem pewien czy mogę ją brać?? | |
| Autor: | marek 18.3.2011, 08:58 |
| Pyralgina raczej nie powinna Ci zaszkodzić. Jednak jeśli masz jakieś wątpliwości, to porozmawiaj na ten temat z lekarzem. | |
| Autor: | jan 21.3.2011, 08:15 |
| ja też nie miałem problemów żadnych zdrowotnych jak po zawale brałem pyralginę również mogę polecić | |
| Autor: | bogusia 21.3.2011, 11:39 |
| ja też mogłam brać pyralginę ale jeżeli ktoś ma jakieś obawy to niech skonsultuje je z lekarzem wtedy będzie wszystko jasne | |
U osoby zdrowej ciśnienie krwi jest regulowane przez mózg i jest uzależnione od zapotrzebowania tkanek na tlen. W czasie snu ciśnienie ulega znacznemu obniżeniu, a np. podczas wysiłku fizycznego i tuz po nim, oraz w sytuacjach stresowych ciśnienie ulega znacznemu podwyższeniu.
Choroba wieńcowa
W pewnym uproszczeniu można wskazać, że choroba wieńcowa w sposób szczególnie częsty występuje u osób chorych na miażdżycę, u których w naczyniach wieńcowych odkładane są tak zwane blaszki miażdżycowe ograniczające dopływ krwi do mięśnia sercowego.